133 - Livsmedelsekonomi med Carl Eckerdal

I veckans avsnitt av Fundamentalt har Anna och Jacob bjudit in Carl Eckerdal som är chefsekonom på Livsmedelsföretagen. Han berättar vilka faktorer som påverkar de stigande matpriserna just nu och varför vissa livsmedel just nu ökar mycket medan andra går ner i pris. Carl berättar att den genomsnittlige svensken slänger 25 procent av den mat man handlar hem och passar på att ge sina bästa tips för att hålla nere matbudgeten. Programledare för Fundamentalt är Anna Hegestrand och Jacob Liebermann på uppdrag av Fundler.Redigering: Elin SjödénMaila dina pengafrågor till: fundamentalt@fundler.seFölj Fundler på Facebook och Instagram: @fundlerappLäs mer om Fundler: www.fundler.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Om Podcasten

Vi borde våga prata mer om pengar. I Fundamentalt samtalar journalisten Anna Hegestrand och Fundlers rådgivningschef Jacob Liebermann med kända profiler om pengar och ekonomiska val. Anna och Jacob pratar öppet och ärligt med sina gäster om slösbeteenden, investeringar och privatekonomi som en fundamental del av livet. Vi visar att det varken är tidskrävande eller svårt att ta hand om sina pengar och sätta dem i arbete. Tvärtom är det både enkelt och viktigt att göra smarta investeringar genom medvetna val. Inspiration, underhållning och hög igenkänning utlovas. Med hjälp av kunniga experter lyfter Anna och Jacob också ekonomiska ämnen vi alla kan relatera till, både som enskilda individer och på samhällelig nivå. Följ Fundler på Facebook och Instagram @fundlerapp Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.