Fem av de bästa svenska spelpoddarna

Vilka är egentligen de bästa podcastsen om tv-spel och annat härligt nörderi kopplat till spelvärlden? Det är givetvis en subjektiv fråga, men det finns trots allt en och annan titel som sticker ut. Nedan listar vi några av de aktuella spelpoddar som vi tycker förtjänar att lyftas fram.

Detta är alltså en lista över podcasts med fokus på sådant som tv- och datorspel. Är du ute efter podcasts om den kommersiella spelmarknaden har du mer begränsade alternativ och bör kanske överväga att vända dig till en jämförelsesajt för information istället. Se till att du läser recensioner av alla svenska casinon innan du börjar spela på något av dem, så att du kan vara säker på att du väljer en säker spelsajt. 

Här är fem podcasts om spel som är värda att kolla in:

NÖRD:IGT

NÖRD:IGT är precis som namnet antyder en härligt nördig podcast med ett stort fokus på spel, men också film, tv-serier, comics och annat smått och gott. 

Podcasten spelas in veckovis, och sedan starten i november 2012 har det hunnit bli närmare 400 avsnitt. I dag består hjärnorna bakom podden av de åtta fasta panelmedlemmarna Jonas Berglöf, Malin Söderberg, Mats Nylund, Niklas Berglöf, Peter Kjellin, Tove Bengtsson, Vanne Dupo och Victor Boman.

P3 Spel

P3 Spel är spelpodden från Sveriges Radio, och med det statliga jätten i ryggen blir också produktionen av högsta klass. Sämre blir det inte av att vassa Effie Karabuda och radarpartnern Victor Linnér veckovis bjuder lyssnaren på underhållande spaningar.

Det här är en perfekt spelpodcast om du är ute efter något som lyckas balansera information om det som är aktuellt med underhållning och lite allmänt nörderi.

GOTY - Årets spel

GOTY - Årets spel är en relativt ny spelpodd som lyckats etablera sig. Första avsnittet kom i januari 2021 och sedan dess har det hunnit bli snart 80 avsnitt. 

Podcasten släpps vanligtvis veckovis och innehållet fokuserar på årets spel och titlarna de två värdarna har spelat under veckan. Bakom podden ligger duon Emil Norberg och Anton Johansson.

Nördliv

Nördliv är nästa podcast på listan där lyssnaren kan gotta sig med snack om huvudsakligen spel, men också en hel del annat nörderi. Den här långköraren har hållit på sedan november 2014 och kommer ut veckovis. 

I avsnitten diskuteras vanligtvis den senaste veckan där nyheter blandas med vad podcastens medlemmar testat på sedan föregående avsnitt. Titt som tätt hittar vi också en gäst i fokus. Totalt har det hunnit bli över 350 avsnitt från folket på Nördliv.

Svamppod

Svamppod är ännu en podcast på listan som har varit med i gamet riktigt länge. Sedan starten har det hunnit bli en bra bit över 400 avsnitt och redan 2013 prisades den bland spelpoddar. 

Bakom podcasten ligger gänget på Svampriket och innehållet fokuserar givetvis på spel, spel och ännu mera spel. Varje vecka snackas det nyheter, vad som väntar runt hörnet och annat allmänt om spel.

Det finns en hel del ytterligare spelpodcasts som kan vara värda att kolla in, men det råder ingen tvekan om att de fem ovan listade innehåller många underhållande timmar åt spelälskaren.Av: podcasts.nu - Publicerad 6/12/2022