När smörgåsen blir livsfarlig

Två personer har dött och flera har insjuknat efter att ha ätit förgiftade mackor från en matvagn i södra Italien. Den misstänkta orsaken är bland annat broccoli som smittats av botulinumtoxin – ett av världens farligaste gifter. Giftet kan gro till sig i livsmedel som inte hanteras på ett korrekt sätt och i värsta fall kan sjukdomen bli livshotande. Hur vanligt är botulism i Sverige, varför är Italien så drabbat och borde vi varnas mer om riskerna? Gäst: Pål Stenmark, professor i biokemi, Stockholms universitet. Programledare/producent: Sally Sjöberg. Klipp från: Expressen och Mayo Clinic. Kontakt: podcast@aftonbladet.se

Om Podcasten

Aftonbladet Daily är Aftonbladets dagliga nyhetspodd. Varje dag fördjupar vi oss i ett aktuellt ämne, sammanfattar vad som hänt och ger en lite större bild. Nytt avsnitt måndag till fredag. Av Jenny Ågren, Olivia Svenson och Sally Sjöberg. Aftonbladet Daily är utvald som en av Apple Podcasts favoriter 2024