65. Saffran

Att man inte kan odla saffran i Sverige är FAKE NEWS, däremot kan man inte odla saffran precis överallt och hur som helst. Vi diskuterar diverse knölars förbluffande virilitet, vårkrokus vs höstkrokus, sand vs grus, friland vs kruka, och fördjupar oss i ämnen som dränering, övervintring, sommarbakning och delar våra allra godaste matidéer med saffran. Mycket nöje!

Om Podcasten

Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat.  Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se