Alexander Sjögren

Alexander Sjögren är kocken som fick representera Sverige i Bocuse D’or 2017 och han berättar för om resan från uttagning till tävling och allt hårt jobb som lagts ner. Idag driver han den kritikerrosade restaurangen Mutantur som skiljer sig från mängden, inte minst för dess ovanliga öppettider. Alexander berättar hur det kommer sig att han valt att hålla restaurangen stängd på helger. Och vad som egentligen är skillnaden på “fun dining” och “fine dining”? Det blev ett innehållsrikt och trevligt samtal som du inte bör missa för allt smör i Småland!

Om Podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen.Nytt avsnitt varje torsdag! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.