Sebastian Gibrand

Sebastian Gibrand, nyss fyllda 30 år, är aktuell med Bocuse d’Or, VM i professionell matlagning. Sebastians karriär har gått spikrakt uppåt via krogar som Gastro Helsingborg, Oaxen och Frantzén. Han har snabbt gått från “ung och lovande” till en av Sveriges främsta kockar. I en tidigare intervju beskrev han sig själv som “social, målmedveten och jävligt bitter, förklaringen till detta får vi i dagens avsnitt. Vi pratar också om hur länge och hur hårt man tränar inför världens största matlagningstävling. Hur påfrestande är det för kropp och psyke? Sebastian berättar dessutom om sin uppväxt och om hur bilden av kockyrket har förändrats. Är det okej att utbilda sig till kock när man har höga betyg och föräldrarna förväntar sig en akademisk framtid? Om du är nyfiken på denna kanske något bittra men ack så vänliga skåning, är du välkommen att lyssna på det här avsnittet av Kockpodden, med Sebastian Gibrand!

Om Podcasten

Deras yrke har gått från lågstatus till stjärnstatus - våra kändiskockar har blivit dom nya rockstjärnorna. I Kockpodden möter vi Sveriges stjärnkockar, som numera även kan kalla sig både influencers och entreprenörer. Vi pratar om det ofta intensiva livet som professionell kock och om den ibland tuffa vägen dit. Existerar den hårda jargongen i restaurangköken fortfarande och hur det ser ut med jämställdheten? Självklart pratar vi också en hel del om hållbarhet och om vikten av rätt råvaror för den perfekta matupplevelsen.Nytt avsnitt varje torsdag! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.