#17 Tillsatser

E-ämnen, stabiliseringsmedel, förtjockningsmedel – ja listan kan göras lång! I veckans avsnitt tar Henrik och Niklas ett rejält grepp om tillsatser. Varför innehåller så många av dagens livsmedelsprodukter olika tillsatser? Är de tillsatser vi får i oss farliga? Och hur var det nu med crême fraichen? Är det vanlig eller låg fetthalt som gäller? Henrik har dessutom fyllt en matkasse med klassiska produkter proppade med tillsatser som avsmakas i studion. Niklas berättar också om hur han blev sågad längs med fotknölarna efter att han lagat tillsatsfria majstortillas i TV. Och i vanlig ordning är podden en stolt samarbetspartner till fantastiska ELON som i höst lanserar ett splitternytt, fräscht kökskoncept. In och kika!

Om Podcasten

Vill du kombinera den allra senaste forskningen kring mat och livsstil med läckra rätter som får det att vattnas i munnen? Krögaren och TV-kocken Niklas Ekstedt har tillsammans med den prisbelönade journalisten och författaren Henrik Ennart gett ut flera böcker som stakat ut vägen mot framtidens mat och hälsa, däribland Happy Food som blivit en internationell bestseller. När de träffas slutar de aldrig att prata. Här är podden där dom bubblar på om stort och smått, trevligt och ibland lite kaxigt, hela vägen från tarmbakteriernas roll och varför en del blir så orättvist friska och långlivade till hur du lagar till den där alldeles extra goda maträtten som till råga på allt är hälsosam. Leva gott! produceras av Poddagency