#21 Cajsa Warg – Sveriges kanske första kändiskock

Säsong 3 av podden är ÄNTLIGEN här! Nu med rykande färskt format där vi utgår från personer som på olika sätt haft eller har en stor påverkan på vårt sätt att se på mat, kost, hälsa, gastronomi idag.  Först ut är Cajsa Warg, som genom sin berömda kokbok ”Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber” kom att bli en centralfigur i svensk gastronomi. Vi tar reda på varför hennes semlor egentligen påminner mer om tiramisu, om hon var först med kåldolmar eller inte, vilka arv som lever kvar och varför hennes metoder snabbt blev omoderna.  Vi är otroligt stolta att ha med oss en ny huvudsponsor i form av Hello Fresh. Där är verkligen sidan att beställa GRYMMA matkassar som är personliga, flexibla och framförallt otroligt goda. Varje vecka får du även 16 nya recept, så eventuella inspirationsproblem kan du nu glömma! Tack också till underbara, underbara @ELON som är med oss för tredje säsongen i rad!

Om Podcasten

Vill du kombinera den allra senaste forskningen kring mat och livsstil med läckra rätter som får det att vattnas i munnen? Krögaren och TV-kocken Niklas Ekstedt har tillsammans med den prisbelönade journalisten och författaren Henrik Ennart gett ut flera böcker som stakat ut vägen mot framtidens mat och hälsa, däribland Happy Food som blivit en internationell bestseller. När de träffas slutar de aldrig att prata. Här är podden där dom bubblar på om stort och smått, trevligt och ibland lite kaxigt, hela vägen från tarmbakteriernas roll och varför en del blir så orättvist friska och långlivade till hur du lagar till den där alldeles extra goda maträtten som till råga på allt är hälsosam. Leva gott! produceras av Poddagency