51. Mat för en skarpare hjärna

​I veckans provocerande avsnitt får du lära dig vilket sorts bränsle vår hjärna fungerar bäst på enligt nya spännande studier. Du får också de oväntade sambanden mellan mat och skärmanvändande, och hur du överlistar superstimulus i vardagen + många fler tips! ​Klicka här för att se avsnittet på Youtube Innehållsförteckning: 04:00 Träning inte avgörande för god hälsa (2 studier nämns) 05:40 Mattias kostoptimering inför minnestävlingar 11:29 Hjärnan som hybrid-bil och kroppstillverkad glukos 12:50 Ketoner som mer hållbart bränsle (3 studier nämns) 17:35 ”Dieten” äta lite av allt, gav 120% större midjemått 19:04 Superstimulus och att INTE ”äta lite av allt” på skärmen 24:39 Biohacking, mätning och minskat näringsinnehåll i mat 28:00 Superfrukosten: Kaffe mixat med mct-olja och osaltat smör 30:57 Grundandet av Upgrit.se För 20% rabatt hos ​Upgrit.se på alla produkter i eget varumärke (endast maj månad), rabattkod: ribbingpod Mattias senaste bok Skärmsmart med samtliga forskningsreferenser hittar du här: https://www.bokus.com/bok/9789180060394/skarmsmart-9-hjarnregler-for-prestation-och-valmaende-i-en-digitaliserad-vardag/ Pod- och videoproduktion: https://ankarskold.com

Om Podcasten

Mattias Ribbing är trefaldig svensk mästare i minne, utbildare och författare. Podden handlar om hjärnan, utveckling, lärande, nya idéer, kunskap, hjärnträning, självoptimering m.m. Egna avsnitt varvas med inbjudna gäster. Alla avsnitt filmas professionellt och ligger även på Youtube. Producent är Pontus Ströbaek.