2. Vad borde vi egentligen äta?

I en värld där TikTok-dieter och influencers tävlar om din tallrik, är det svårt att veta vad som faktiskt stämmer. Är fröoljor skadliga? Är ägg nyttiga eller livsfarliga? Och finns det ens något som heter superfoods eller är det bara ett PR-trick? I det här avsnittet av Vetenskapligt Talat reder vi ut kostkaoset. Vi pratar om ämnesomsättning, tarmfloror, fett, gluten, proteinernas hierarki och den perfekta nordiska tallriken – och ställer frågan: vad borde vi egentligen äta?  Redaktionen består av: Jonathan Garcés – research, manus och programledare David Dawwa Persson – ljudproducent Victoria Rinkous – exekutiv producent Medverkande: Ulf Risérus – professor i klinisk nutrition och metabolism, Uppsala Universitet Glöm inte att följa oss på Instagram, TikTok och Facebook där vi heter Vetenskapligt Talat, eller hör av er på vetenskapligttalat@bauermedia.se. 

Om Podcasten

I podden Vetenskapligt Talat utforskar vi vetenskapliga frågor som fascinerar, förbryllar och påverkar våra liv. Med en blandning av nyfikenhet, kritiskt tänkande och en smula skeptisk humor granskar vi vad forskningen faktiskt säger. Med oss i studion har vi experter som hjälper oss att svara på vad som är sant, vad som är myt – och vad som fortfarande är ett mysterium.Följ Vetenskapligt Talat på Instagram, Facebook och TikTok: @vetenskapligttalatVid eventuella frågor, feedback eller önskemål - mejla oss på: vetenskapligttalat@bauermedia.se