5 podcasts för dig som gillar spel

Vi lever i podcastens storhetstid! Formatet slog ner som en blixt från en klar himmel för något årtionde sedan, och har sedan dess växt till att bli ett av de mest populära formaten som existerar.

Numera finns det podcasts som täcker de flesta olika ämnen, vilket gör att sannolikheten är hög för att det finns något som passar för dig, oavsett vad du tycker om.

Gillar du spel? Då finns det massvis med olika podcasts som kan passa för dig. Detta gäller oavsett om du gillar TV-spel, brädspel eller andra typer av spel som t.ex. live betting.


5 podcasts som passar utmärkt för dig som gillar spel

Nedan är våra bästa exempel:

Speljuntan

Om du tycker om spel och podcasts har du säkerligen hört talas om den omåttligt populära podcasten Speljuntan. 

Speljuntan drivs av de fyra vännerna Angelica, Tobias, Anton och Elisabeth, varav samtliga har stor kunskap och erfarenhet angående allt som har med spel att göra.

Här får vi lyssna och ta del av deras kunskaper, både från ett journalistiskt och utvecklande perspektiv. Därmed fokuserar de inte bara på nöje, du kommer även att lära dig både det ena och det andra genom att lyssna på den här podcasten.

Spelskaparna

Spelskaparna är en podcast som fokuserar på att ge en ljusglimt in i livet hur det är att jobba som spelutvecklare. Här intervjuar de massvis med olika människor som på ett eller annat sätt har foten i spelbranschen, allt från spelutvecklare, till de som är ansvariga för driften av verksamheten.

Om du är intresserad av spelutveckling finns det därmed få bättre podcasts att ta del av, och sannolikheten är hög för att du kommer gilla majoriteten av deras avsnitt.

Svamppod

Svamppod är en av de främsta spelpoddarna i Sverige. Här diskuterar de om dator- och TV-spel, men även massvis med andra saker som “nördar” kommer att gilla.

Här pratas det om nya spel på marknaden, vad som kommer att hända inom spelbranschen i framtiden, tillsammans med massvis med andra ämnen och aspekter som kommer att vara av stort intresse om du gillar spel. 

SpelSekten

SpelSekten är fortfarande en väldigt populär podcast, trots att det inte har kommit nya avsnitt på över 3 år. 

Det finns dock mer än tillräckligt med tidigare avsnitt för att du ska kunna bli underhållen under en längre tid, och sannolikheten är hög för att du kommer att gilla vad du får ta del av.

Likt de andra alternativen på den här listan kommer du att få ta del av allt som har med spel att göra, och inom ett flertal olika kategorier.

Par i Pixlar

Par i Pixlar är en podd som drivs av det gifta paret Robin och Filippa. Här får vi inte bara följa med på deras spännande spelresa, men får även ta del av andra inblickar i deras roliga liv.

Det bästa med denna podcast är att de väljer att fokusera på ett varierande innehåll, vilket gör att de täcker många av spelbranschens olika delar. Ett måste för dig som älskar spel!

Av: podcasts.nu - Publicerad 6/6/2022