Inflytelserika poddar

Inflytelserika poddar

Här listar vi ett gäng inflytelserika och populära poddar

De mest namnkunniga podcasten idag

Vilka är de mest lyssnade podcasten i “lyssnarvärlden” 2022, och varför drar de så många öron till sig? I den här artikeln tittar vi närmare på några av de mest inflytelserika poddarna i världen. Föga förvånande kommer alla tre från USA.

Antalet lyssnare är inte allena den variabel som gör en podcast till en garanterad lyssnar-värdig upplevelse - för alla. Det visar bara att den har slagit igenom på stor skala eftersom den, sannolikt, har något intressant att säga så att den sticker ut i podhavet. Det finns också många mindre podcasts som för dem som lyckas hitta dem sannolikt kan kännas mer som en skatt än de som skapar de största rubrikerna i etern. Med det sagt. Vilka poddar ligger på statistiktoppen just nu och varför är det så framgångsrika?

Joe Rogan

Denna tungviktare har rullat i etern sedan 2009 och drivs av komikern och skådespelaren Joe Rogan. Den har ett genomsnittlig lyssnarantal på runt 11 miljoner per avsnitt och sänds från Austin i Texas, USA.
Joe Rogan steg inte in i podsvängen som en okänd nykomling, utan var redan ett etablerat namn inom Tv-världen, inte minst som kommentator inom UFC-svängen. Han är smart, folklig, respekterad och rolig. Det är således inte svårt att förstå att Joe Rogan har en förmåga att bli lyssnad på som är fullt jämförbart med Oprah Winfrey.

Crime Junkie

Den här true-crime podden drivs av Ashley Flowers & Brit Pratat och har varit i etern sedan 2017. Den sänds från Indianapolis, Indiana i USA. Antalet lyssnare i genomsnitt per avsnitt? 5,9 miljoner.
Vare sid det rör sig om fiktiva eller “riktiga” berättelser som kretsar kring brott (och straff) något som är odödligt populärt. Om man då bestämmer sig för att göra en podcast i ämnet, baserat på sanna berättelser, och gör det bra, genomtänkt med mycket research, så kan det inte bli något annat än en hit. Podden har också ett stort hjärta, och speglar och tycks i grunden drivas av en omtänksamhet kring de drabbade och deras familjer.

Call her Daddy

Att sammanfatta den här podden med devisen “sex säljer” är för slentrian. Det här är en naknare sex-and-the-city-spegling, som riktar sig till en yngre målgrupp. Man pratar och rådger brutalt och ärligt om sex och förhållanden. Antalet lyssnare ligger på 3 miljoner per avsnitt, och sänds från New York City, New York, i USA. Ursprungligen hostades denna podcast av två upphovsmakare, Alexandra Cooper och Sofia Franklyn. Idag är det bara Cooper som kör den. Orsaken tycks vara komplicerad, då det involverar ett drama, i grunden, mellan de båda grundarna och ägaren av medieplattformen. Men slutade i en skilsmässa mellan de båda grundarna. Där Alexandra Cooper valde att stanna kvar och Sofia Franklyn valde att gå vidare.