Poddar om film

Poddar om film

Här har vi samlat poddar som diskuterar och tar upp ämnet film

Senaste avsnitten

5 tips på bra filmpoddar

Med ett närmast oändligt utbud av filmer och serier på streamingtjänster har intresset för filmpoddar blivit större. Allt fler känner ett behov av filmälskare som kan plocka fram de bästa tipsen, analysera stora som små titlar och allmänt underhålla oss med prat om film. Därför tipsar vi nu om bra filmpoddar!


Everdahl & Karlssons Film TV

I den här podden samlas två av Sveriges mest erfarna kritiker, Göran Everdahl och C-G Karlsson som recenserat film på TV och i tidning sedan 80-talet. Idag driver de podden Everdahl & Karlssons Film TV tillsammans med popkulturexperten och serietecknaren Johan Andreasson.

Slash Film Podcast

För den som älskar att bläddra runt på nätet för de senaste nyheterna inom film och TV finns det ingen bättre podd än Slash Films. Den amerikanska filmsajten har genom åren fått stort erkännande för att vara först ut med stora nyheter. I deras podcast rapporteras inte bara senaste nytt, det diskuteras recensioner, trailers och ryms gott om åsikter. Mycket nöje!

Scriptnotes

Sugen på äkta filmnörderi med fokus på manus? Då ska du lyssna på manusförfattarna John August och Craig Mazins podd Scriptnotes, där det varje vecka dissekerar filmer och manus, med allt från blockbusters till indie och sådana deras lyssnare skickar in. Det är inga hobbyexperter vi talar om; August har skrivit Tim Burton-filmen Big Fish och Mazin ligger bakom succéserien Chernobyl på HBO.

Cinema Celsius

I denna högst underhållande och mångsidiga filmpodcast djupdyker de livfulla filmälskarna Johan Essén Trygg, Sebastian Hansson och Matilda Hasselquist i aktuella filmer. De har också ett segment som de kallar för “Trailerkollen” där de delar med sig av sina förhoppningar och farhågor inför stora premiärer.

How Did This Get Made?

Ibland undrar vi hur usla filmer överhuvudtaget blivit gjorda. I den populära och roliga podden How Did This Get Made? samlas tre vänner och tillika filmälskare för att spana in filmer som fått ryktet att vara så dåliga att det blir bra, för att senare diskutera dem med varandra. Följer du podden kommer du garanterat att känna skräckblandad förtjusning för filmer som tas upp... Samtidigt som du vill se dem finns risken att du inte vågar!
Ja, utbudet är idag större än någonsin. I samband med den ökade produktionen av filmer och serier har det utöver podcasts också dykt upp sajter som hjälper tittare att navigera sig i utbudet. Exempel på svenska sådana är Streamly och Playpilot, som kartlägger nya filmer och klassiker efter genrer och låter dig veta var de finns att se.