Poddar om trav

Poddar om trav

Här samlar vi alla poddar om trav och travsporten. Travpoddar är en populär form av underhållning och information för personer intresserade av travsport. Dessa poddar består vanligtvis av regelbundna samtal mellan värdar och gäster, där de diskuterar aktuella händelser och nyheter inom travsporten, tippar på kommande lopp och ger sina synpunkter och analyser på olika hästar och kuskar.
En del travpoddar riktar sig till en allmän publik och ger en introduktion till travsporten och dess historia, medan andra riktar sig till mer erfarna tittare och erbjuder djupare analyser och fördjupningar. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren travälskare, finns det garanterat en travpodd som passar dina intressen.

Det finns många olika travpoddar att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilken man ska börja lyssna på. Några av de mest populära poddarna har vi samlat i listan nedan. Varje podd har sin egen unika stil och innehåll, så det kan vara en bra idé att prova på flera olika poddar för att hitta den som passar dig bäst.

Lyssna på travpoddar är ett roligt och enkelt sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom travsporten och få nya perspektiv och analyser på olika händelser och hästar. Så om du är intresserad av travsport, är en travpodd definitivt något för dig!

Senaste avsnitten

Åtta podcasts med fokus på trav som du måste lyssna på

Älskar du trav? Gillar du podcasts? Har du provat på att kombinera dina två intressen? Om inte ska vi hjälpa dig på traven genom att tipsa om fem populära podcasts med fokus på en av Sveriges populäraste folkrörelser – travsporten. Med de över 8 000 loppen som tenderas att köras varje år så finns det givetvis en hel del att diskutera gällande allt från kuskar och hästar till banor och speltips. Även att ta del av travtips genom travpoddar är ett utmärkt sätt att förkovra sig inför en V75 eller V86-omgång enligt Simon Hagen, expert på Travstugan.se

Är trav hetare än någonsin?

Intresset för trav var på topp under 2020. Samtidigt så har travsporten ett starkt år bakom sig.


En av anledningarna till att spel på trav fick ett uppsving under 2020 beror sannolikt på effekterna av det rådande världsläget. Medan många evenemang inom de stora idrotterna ställdes in på löpande band under våren, så kunde travlopp fortsatt genomföras. Loppen kördes visserligen utan publik och med restriktioner på plats, men i avsaknaden av andra sporter att spela på så var det många som upptäckte – eller återupptäckte – spänningen i trav.
Är du en av alla som har fått upp ögonen för trav, och som inte kan få nog av det, så har vi fem stycken podcasts som sannolikt kommer att falla dig i smaken.

Vass eller kass

Vilka favoriter håller för trycket och vilka sågas i V75. Vass eller kass experter reder ut begreppen. Med avsnitt inför varje V75-tävling

Björnkollen

I den här podden går Björn Goop, Sveriges mest segerrika kusk genom tiderna, igenom startlistorna till V75. Han ger också sin syn på vad man helt enkelt inte får missa.

Travpodden

Travpodden är en av de populärare poddarna i Sverige som handlar om trav, och den drivs av David Neves och Patric Skoglund. Podcasten ger dig (minst) en gång i veckan all information om du behöver om det senaste inom trav, samt bjuder på en hel del besök av spännande gäster från travvärlden.

Systemet

I Expressens alldeles egen travpodcast, Systemet, så är det fullt fokus på trav och V75. Eskil Hellberg, ofta flankerad av bland annat Julia Björklund och Fredrik Edholm, bjuder en gång i veckan sina lyssnare på ett systemförslag inför kommande omgång av V75.

Trottosport

Trion Henrik Ingvarsson, Lennart Persson och Magnus Stålberg driver den uppskattade podden Trottosport. Till skillnad från många av de andra tipsen i artikel så kommer Trottosport med en hel del kreativa infallsvinklar och annorlunda samtalsämnen. De har också ett härligt fokus på hästarna i första hand, istället för speltips som många av de andra förslagen.

Spets & Slut

Spets & Slut är ytterligare ett förslag till alla där ute som älskar att spela på hästar. Podcasten är Sportbladets travpodd som varje fredag ger oss precis de tips vi behöver inför stundande lopp. Denna välproducerade podcast rattas av Erik Pettersson och Mario Lipovac bakom varsin mikrofon.

Solvalla Podcast

Solvalla Podcast kommer med det senaste om trav från Nordens största travbana. Podcasten ger dig både det ena och det andra med fokus på trav, men har den senaste tiden bjudit på den ena fantastiska gästen efter den andra. Podden avslutade exempelvis 2020 genom att presentera två avsnitt med självaste Stig H. Johansson.
Är du inte redan en hängiven följare av dessa podcasts så är det bara att börja utforska dem, en efter en. Det finns många timmar av härligt travsnack som väntar på dig, så det finns ingen tid att förlora.

Travcash