Populära poddar om E-sport

Populära poddar om E-sport

Här listar vi populära poddar om E-sport

Populära poddar om E-sport

Allmänhetens intresse för E-sport växer så att det knakar världen över, och engagemanget i Sverige är inget undantag. Är du själv spelare i jakt på att spetsa dina färdigheter, eller för den delen dedikerad åskådare som vill bli ännu mer insatt? Då kan du dra nytta av dessa populära poddar om esport.

Luckbox podcast

I takt med att E-sporten expanderat har även intresset för E-sportbetting breddat sig. Podden Luckbox, som drivs av Sujoy Roy och Paul Chaloner, ligger i framkant på den fronten. Med fokus på de lagbaserade actionspelen Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive går de igenom förutsättningarna för den som vill spela på turneringar.

Betting på E-sport börjar också bli stort här i Sverige. Bland de drygt etthundra aktiva spelsajterna i Sverige har majoriteten av dem en sektion uteslutande för E-sport. Den intresserade hittar flera av dem genom jämförelsesajten casinopro.se som listar olika spelbolag.

The Business of Esports

Ja, den digitala sporten är ett av vår generations snabbaste växande fenomen. Men hur gick det egentligen till? I podden The business of esports tittar de närmare på de faktorer som ligger bakom succén.

Lika mycket tittar de också vad som fortsätter att hända bakom kulisserna för att E-sport ska fortsätta att växa i samma takt som vi sett de senaste åren. Vilka stora spelare håller på att slå sig in på marknaden och hur mycket kan vi förvänta oss att E-sporten genererar på en global nivå under 2020-talet?

The ddk show

Podden The ddk show är en för dig som vill ha lite av allt om E-sport. Den drivs av Daniel “ddk” Kapadia, en professionell E-sportkommentator, som varit verksam sedan tidigt 2000-talet. Han diskuterar alla områden inom E-sport, från djupgående matchanalyser till studerande av dess ekosystem. Det ryms även en hel del intervjuer.

The ddk show har funnits sedan 2018 och släpper allt som oftast veckovisa avsnitt. Många av dem är närmare två timmar långa, vilket gör podden perfekt för långa promenader.

En podd om E-sport

I denna svenska podd dyker nya gäster upp varje vecka för att diskutera de hetaste spelen och största aktuella händelserna med siktet inställt på Sverige. Man är nu uppe i tre säsonger och börjar närma sig hela etthundra avsnitt.